Kapcsolat
I.D.: 107359339

MH EK HÉMORI élelmezés beszerzése 2025-2026

A szerződés típusa:
Szolgáltatásmegrendelés
A dokumentum típusa:
Új kiírások, ajánlati felhívások
CPV kódok:
55523000
Beadási határidő:
2025.01.31 10:00
Ajánlatkérő szervezet:
Magyar Honvédség Egészségügyi Központ
Rövid összefoglaló:
Ajánlatkérő (AK) a közbeszerzési dokumentumokban foglalt szolgáltatás beszerzését
kezdeményezi. Beszerzés mennyisége a keretösszeg, mely nettó 757 452 000 forint. AK
a keretösszeg minimum 70 %-nak lehívására vállal kötelezettséget. A betegélelmezési
szolgáltatás megrendelésére keretszerződés keretében kerül sor. Tervezett élelmezési
szolgáltatás mennyisége: 67 524 élelmezési nap/év. Az élelmezés folyamata az alábbiakból
tevődik össze: 1. Ügyvitel. Az élelmezési szolgáltatással kapcsolatos adatok rögzítése
és adatszolgáltatás a Megrendelő felé. 2. Főzőkonyha üzemeltetése 3. A Megrendelő
dietetikusai által tervezett ellátotti, beteg étlapok élelmezési számítógépes programba
történő rögzítése, szükség esetén frissítése. 4. A mindenkori aktuális beteg létszám
összesítése 5. Megfelelő minőségű nyersanyagok beszerzése, raktározása. 6. Anyagkiszabás
készítése a Megrendelő által ellenőrzött receptúra alapján. 7. Nyersanyagok előkészítése
az ételek elkészítéséhez. 8. Ételek elkészítése (melegkonyha, hidegkonyha, cukrászat)
9. Ételek melegen tartása a tálalás végéig. 10. Az elkészített ételek organoleptikus
(érzékszervi) vizsgálata („ételkóstolás”) 11. Ételminták vétele és megőrzése. 12.
Az ételek egyéni tálcás tálalása a fekvőbetegnek 13. Az ételek éttermi tálalása a
járó betegeknek dietetikus felügyeletével R, E, V. 14. Az ételek éttermi tálalása
az alkalmazottaknak felszolgáló rendszerben. 15. A szennyes edények összeszedése,
visszaszállítása a konyhára ételmaradékkal együtt, osztályról és étteremből. 16. Mosogatás
a konyhán • fehér edényzet mosogatás • fekete edényzet mosogatás • szállító edényzet
és szállító konténerek mosogatása • szállító járművek tisztán tartása, fertőtlenítése.
17. Takarítás a Vállalkozónak átadott élelmezési területen, valamint a hozzátartozó
szociális helyiségekben. 18. Az intézményi Katasztrófaterv élelmezési biztosítása.
Katasztrófaterv kidolgozása a Megrendelő által biztosított adatok alapján, meghatározott
formában, a szolgáltatás megkezdését követő egy hónapon belül. A szolgáltatónak rendelkeznie
kell olyan raktárkészlettel, amely adott katasztrófa helyzetben biztosítja az ellátást.
19. Biztosítani kell a szalvétát, valamint szükség esetén a műanyag edényezetet (pl.
fertőzés esetén, intenzív részlegre) Az élelmezési nap egy mutatószám, amely alatt
egy teljes napi élelmezést értünk, ami 3 főétkezésből és egy kisétkezésből áll. Az
élelmezettek a napi étkezéseket különböző létszámban veszik igénybe, ezért a részétkezéseket
élelmezési nappá (súlyozott átlagszámmá) kell alakítani. A részétkezések egész élelmezési
nappá való átalakítását százalékos megoszlás szerint kell elvégezni (Reggeli: 30%,
Ebéd: 40 %, Vacsora: 30%). X) Megrendelő a tárgynap aktuális és előjegyzett beteglétszámadatát
a tárgynap 10 óráig írásban jelzi a Vállalkozó részére. Az előjegyzett beteg „A „menüt
kap, a diéták 48 órával később változnak. Ételrendelések módosítása: A tárgynapot
24 órával megelőzően megrendelt étkezési létszámban a megrendelést követően a tárgynapig
bekövetkező változásokat - növekedés esetén: étel pótrendelés - csökkenés esetén:
étel lerendelés megnevezésű bizonylaton a betegellátó osztály, a beteglétszám, egyéni
beteg esetén a beteg neve, R, E, V megjelölése, valamint a diéta feltüntetésével kell
jelenteni a Vállalkozó nyilvántartását vezető megbízottja felé, a tárgynapon 10.00
óráig. A hatályos belső intézkedés szerint pót- és lerendelés tárgynapon 10 óráig
történhet a fentiekben megjelölt tartalommal. Az étkezés biztosításának rendje: A
rehabilitációs intézet beutaltjai esetében az előzetes bejelentkezésük alapján történik
a Vállalkozó felé az étkezés rendelése. Lemondási lehetőség nincs. Az élelmezési szolgáltatás
az „Élelmezési üzemtechnológiai előírás” c. dokumentumban előírt tevékenységeket foglalja
magában. A szerződés teljesítéséhez szükséges helyiségek, eszközök, berendezések átadására
a teljesítés megkezdésekor kerül sor. Vállalkozó a szolgáltatást folyamatosan – állásidő
nélkül – az „Élelmezési üzemtechnológiai előírás” c. dokumentumban foglaltak szerint,
valamint a „Ételadagok nagysága, mennyisége” c. dokumentumban meghatározottak szerint
köteles teljesíteni, szorosan együttműködve a Megrendelő dietetikai szolgálatával
és az élelmezési alosztállyal. X)Vállalkozó az elvégzett szolgáltatásról havonta utólag
jogosult számlát kiállítani.
Melléklet(ek):
  1. portal_ehr-229292024.pdf
  2. hirdetmeny.pdf
Nuts kód:
Összefoglaló:
Ajánlatkérő (AK) a közbeszerzési dokumentumokban foglalt szolgáltatás beszerzését kezdeményezi. Beszerzés mennyisége a keretösszeg, mely nettó 757 452 000 forint. AK a keretösszeg minimum 70 %-nak lehívására vállal kötelezettséget. A betegélelmezési szolgáltatás megrendelésére keretszerződés keretében kerül sor. Tervezett élelmezési szolgált...
Ajánlatkérő (AK) a közbeszerzési dokumentumokban foglalt szolgáltatás beszerzését kezdeményezi. Beszerzés mennyisége a keretösszeg, mely nettó 757 452 000 forint. AK a keretösszeg minimum 70 %-nak lehívására vállal kötelezettséget. A betegélelmezési szolgáltatás megrendelésére keretszerződés keretében kerül sor. Tervezett élelmezési szolgáltatás mennyisége: 67 524 élelmezési nap/év. Az élelmezés folyamata az alábbiakból tevődik össze: 1. Ügyvitel. Az élelmezési szolgáltatással kapcsolatos adatok rögzítése és adatszolgáltatás a Megrendelő felé. 2. Főzőkonyha üzemeltetése 3. A Megrendelő dietetikusai által tervezett ellátotti, beteg étlapok élelmezési számítógépes programba történő rögzítése, szükség esetén frissítése. 4. A mindenkori aktuális beteg létszám összesítése 5. Megfelelő minőségű nyersanyagok beszerzése, raktározása. 6. Anyagkiszabás készítése a Megrendelő által ellenőrzött receptúra alapján. 7. Nyersanyagok előkészítése az ételek elkészítéséhez. 8. Ételek elkészítése (melegkonyha, hidegkonyha, cukrászat) 9. Ételek melegen tartása a tálalás végéig. 10. Az elkészített ételek organoleptikus (érzékszervi) vizsgálata („ételkóstolás”) 11. Ételminták vétele és megőrzése. 12. Az ételek egyéni tálcás tálalása a fekvőbetegnek 13. Az ételek éttermi tálalása a járó betegeknek dietetikus felügyeletével R, E, V. 14. Az ételek éttermi tálalása az alkalmazottaknak felszolgáló rendszerben. 15. A szennyes edények összeszedése, visszaszállítása a konyhára ételmaradékkal együtt, osztályról és étteremből. 16. Mosogatás a konyhán • fehér edényzet mosogatás • fekete edényzet mosogatás • szállító edényzet és szállító konténerek mosogatása • szállító járművek tisztán tartása, fertőtlenítése. 17. Takarítás a Vállalkozónak átadott élelmezési területen, valamint a hozzátartozó szociális helyiségekben. 18. Az intézményi Katasztrófaterv élelmezési biztosítása. Katasztrófaterv kidolgozása a Megrendelő által biztosított adatok alapján, meghatározott formában, a szolgáltatás megkezdését követő egy hónapon belül. A szolgáltatónak rendelkeznie kell olyan raktárkészlettel, amely adott katasztrófa helyzetben biztosítja az ellátást. 19. Biztosítani kell a szalvétát, valamint szükség esetén a műanyag edényezetet (pl. fertőzés esetén, intenzív részlegre) Az élelmezési nap egy mutatószám, amely alatt egy teljes napi élelmezést értünk, ami 3 főétkezésből és egy kisétkezésből áll. Az élelmezettek a napi étkezéseket különböző létszámban veszik igénybe, ezért a részétkezéseket élelmezési nappá (súlyozott átlagszámmá) kell alakítani. A részétkezések egész élelmezési nappá való átalakítását százalékos megoszlás szerint kell elvégezni (Reggeli: 30%, Ebéd: 40 %, Vacsora: 30%). X) Megrendelő a tárgynap aktuális és előjegyzett beteglétszámadatát a tárgynap 10 óráig írásban jelzi a Vállalkozó részére. Az előjegyzett beteg „A „menüt kap, a diéták 48 órával később változnak. Ételrendelések módosítása: A tárgynapot 24 órával megelőzően megrendelt étkezési létszámban a megrendelést követően a tárgynapig bekövetkező változásokat - növekedés esetén: étel pótrendelés - csökkenés esetén: étel lerendelés megnevezésű bizonylaton a betegellátó osztály, a beteglétszám, egyéni beteg esetén a beteg neve, R, E, V megjelölése, valamint a diéta feltüntetésével kell jelenteni a Vállalkozó nyilvántartását vezető megbízottja felé, a tárgynapon 10.00 óráig. A hatályos belső intézkedés szerint pót- és lerendelés tárgynapon 10 óráig történhet a fentiekben megjelölt tartalommal. Az étkezés biztosításának rendje: A rehabilitációs intézet beutaltjai esetében az előzetes bejelentkezésük alapján történik a Vállalkozó felé az étkezés rendelése. Lemondási lehetőség nincs. Az élelmezési szolgáltatás az „Élelmezési üzemtechnológiai előírás” c. dokumentumban előírt tevékenységeket foglalja magában. A szerződés teljesítéséhez szükséges helyiségek, eszközök, berendezések átadására a teljesítés megkezdésekor kerül sor. Vállalkozó a szolgáltatást folyamatosan – állásidő nélkül – az „Élelmezési üzemtechnológiai előírás” c. dokumentumban foglaltak szerint, valamint a „Ételadagok nagysága, mennyisége” c. dokumentumban meghatározottak szerint köteles teljesíteni, szorosan együttműködve a Megrendelő dietetikai szolgálatával és az élelmezési alosztállyal. X)Vállalkozó az elvégzett szolgáltatásról havonta utólag jogosult számlát kiállítani.

Tesztelje most 7 napig
és értesüljön az aktuális kiírásokról e-mailben

Miért a Tender-értesítő.hu?

  • A legátfogóbb közbeszerzési
    értesítői adatbázis
    Magyarországon és Európában

  • Napi értesítés az új közbeszerzési
    értesítésekről e-mailben

  • Tapasztalt és segítőkész
    ügyfélszolgálat

Regisztráció